На «голодну кутю» на Західній Україні будуть заметілі і мороз

Нарешті посеред зими Україну атакувала справжня зима зі снігом, морозцем та заметіллю. До кінця тижня на заході синоптики прогнозують снігопади, вдень подекуди сильні пориви вітру. Сильних морозів не обіцяють: вночі на стовпчику термометра мінус 10, вдень – плюс 1-2, лише у Карпатах мінус 3-4.

Як повідомили “ВЗ” у Львівському обласному гідрометцентрі, у вівторок, 17 січня, весь день буде похмурим, вранці сильний вітер та сніг. Вночі температура повітря становитиме мінус 8-9, вдень 7 градусів нижче нуля.

У середу, 18 січня, у переддень Богоявлення (“голодна кутя”. – Авт.) небо буде затягнуте хмарами, весь день сніжитиме. Дороги будуть слизькими. Вночі прогнозують 10 градусів морозу, вдень – мінус 7-9. Якщо на “голодну кутю” заметілі, то влітку буде добрий урожай. Якщо ніч зоряна – вродять горіхи, ягоди та хліб. Сильні вітри прогнозують грозове літо.

У четвер, 19 січня, на Водохреще, у Західній Україні погода ще більше зіпсується – дошкулятиме поривчастий вітер, снігопади, на дорогах ожеледиця. День буде похмурим, але морози ослабнуть: вночі – мінус 4, вдень – 1-2 градуси нижче нуля. У п’ятницю, 20 січня, погода буде “насупленою”, небо затягнеться хмарами. Весь день сніжитиме. Вночі від 1 градуса морозу до 1 градуса тепла, вдень – плюс 1-2. Сніжитиме і на вихідні. У суботу, 21 січня, вночі на стовпчику термометра мінус 2-5, вдень – 0 градусів. У неділю, 22 січня, вночі мінус 5-8, вдень 3-6 градусів морозу.

Коментарі вимкнені.