У Тернополі розповіли про п’ять фішок тайм-менеджменту для жінок

Напевно, кожна жінка щодня має безліч справ: буденна домашня робота, приготування їжі, заняття з дітьми, догляд за собою та увага чоловіку….  І на все це є лише 24 години на добу. Знайома ситуація, коли не вистачає часу на все заплановане? Мамочки Club Best Mama на черговій зустрічі якраз мали розмову на таку важливу тему. Засновниця клубу Людмила Муринська запросила Анну Замостну, тренера курсів “Тайм-менеджмент для жінок”, щоб показати мамочкам  можливість планувати справи та мати час і для себе.

Скоріш за все, більшість присутніх очікували, що буде лекція, теорія, поради, як планувати час та справи, щоб все на світі встигати. Але зустріч виявилась незвичною, як для такої теми – досить цікавою, з живим спілкуванням та прикладами. Дійсно, для жінок! Отож, головним моментом, виявляється, є правильно поставлена ієрархія цінностей, інакше буде дисбаланс і жінка буде відчувати виснаження. Як же варто робити? Кого ставити на перше місце? А на перше місце ставимо Себе!

  1. Я – Жінка!
  2. Я- Дружина
  3. Я – Мама
  4. Моє хобі
  5. Робота – має бути така, щоб хотілось на неї йти, приносила задоволення.

Також Анна дала дуже корисну пораду, як протягом дня планувати справи. Ранок – для себе, день – для людей (робота), вечір – для сім’ї. Ніби проста порада, але тільки так можна розподілити увагу і час на всіх.

«Фішки»  тайм-менеджменту.

Дбай про себе!

Наше тіло – храм для душі, тому необхідно його тримати у гарній формі та доглядати. Для тіла важливим є здоров’я (сон і активний рух) та краса (щодня можна робити процедури для окремих частин тіла – руки, обличчя, масаж..).

Розум – людина постійно вчиться, тому треба виділяти час на розвиток, читати, розмовляти з цікавими людьми.

Душа – стан душі є важливим для життя жінки, її самопочуття. Тому кожна обирає те, що їй ближче, що приносить задоволення:  релігія, церква, мистецтво, молитва, медитація…

Серце – це символ Любові. Нам треба відчувати, що нас люблять. Насамперед – любити себе, а вже потім захочуть любити і інші. Дуже гарно описано як можна висловлювати свою любов в порадах «5 мов Любові».

Атмосфера в сім’ї

Атмосферу в родині  може створити жінка, такою, якою хоче бачити. Для цього варто проводити якісно час з рідними. Піти на побачення з чоловіком, побути наодинці, без дітей та чужих людей. також увагу потребують діти. На кожну дитину варто приділяти мінімум 2 години в місяць. Тільки на 1 дитину, коли ви разом кудись йдете, ходите в кіно чи катаєтесь на велосипедах, робите все, що забажає дитина. Такий час, проведений разом, цінний, адже людина відчуває, що її люблять, приділяють увагу.

Проактивна жінка.

Хтось може подумати: хіба не досить вже бути занадто активною? Але цей термін означає інше J Це реакція на певну ситуацію. Наприклад, Подія – Реакція – Результат. Якщо ми імпульсивно реагуємо на якусь подію, то поводимо себе … як тварини. Вони не думають, а реагують. Як жінкам поступати в таких ситуаціях? Дати час собі на зміни, подумати про результат. І тоді схема виглядатиме так: Подія – Думаємо про результат – Реакція (така, як нам потрібна). Можна погасити негатив, який виникає в деяких ситуаціях, простими словами, озвучивши свою емоцію (мені не подобається.., я зла.., ) таким чином вдасться уникати моментів, про які потім жалкуємо (Навіщо я це сказала чи зробила на емоціях, не подумавши? Навіщо образила близьку людину, не розібравшись в ситуації?…)

Пріоритети

Щоб все встигати робити, Анна рекомендує написати список справ на день. І з цього списку обрати 3 великі справи. Для себе, для сім’ї, для людей (робота). Тоді кожного дня життя буде наповнюватись сенсом, адже будете робити справи гармонійно, для кожної важливої категорії.

Планувати важливі речі

Також тренер вказала на важливий момент – робити і планувати важливі речі, а не буденні! Адже тільки рутинні справи викликають відчуття незадоволеності собою, вибивають з колії. Напевно, саме тому мамочки в декреті починають придумувати собі нові хобі, шукають самореалізації та прагнуть розвитку. І не забувати, що Люди завжди важливіші, ніж Речі!

 

Змінити своє життя може людина, яка хоче це зробити!

 

club Best Mamaзапрошує мамочок приєднуватись до наступних зустрічей.

Слідкуйте за новинами та темами наступних бізнес-сніданків. #clubbestmama

https://www.facebook.com/groups/206996563141036/

____________________________________________________________

club Best Mama– це унікальний проект, який допомагає сучасній жінці бути турботливою мамою і дружиною вдома, професіоналом на роботі, хорошою подругою і повноцінним учасником культурного життя.

 

Спікер: Анна Замостна

Тренер школи розвитку SPE, керівник напрямку “Моделювання стратегій дітей ”,
керівник відділу роботи з підлітками, а також з питань індивідуальних консультацій.
Тренер курсів “Тайм-менеджмент для жінок”, Моделювання стратегій дітей.та “Чоловік і жінка: як знайти порозуміння у особистих взаєминах“.

Досвід тренерської діяльності – понад 500 навчальних годин!
Проводить курси, тренінги і майстер-класи з виховання щасливих і успішних дітей, гармонійних взаємин в сім”ї та тайм-менеджменту для жінок.

Любляча дружина і мама трьох дітей.
Працює над власним проектом “Покликана бути жінкою”,
особистий сайт http://annazamostna.com/

Як спікер бере активну участь у заходах присвячених темі взаємин у сім”ї, виховання дітей і організації часу для жінок на “Lviv Family Fest”, для Львівський центр надання послуг учасникам бойових дій, та MOMS 3.0 Бізнес-сніданки та бізнес-ланчі для мам ,
Програма розвитку для мам “Включайся!” та ін.

Життєве кредо: “Любляча Жінка, Дружина, Мама може змінити світ!”

#ЛюдмилаЛукіян

 

 

Коментарі вимкнені.