Die Presse: Україна є європейським лідером за кількістю розлучень

Абсолютним лідером за кількістю розлучень у Європі є Україна, пише австрійська газета Die Presse.

Зокрема, газета наводить деякі дані за європейською статистикою розлучень. Так, в Австрії у 2009 році розійшлися майже 19 тисяч пар. У середньому вони перебували у шлюбі 10,1 рік. Майже кожен дев’ятий шлюб було розірвано після срібного весілля (25 років), а 12 пар зважилися на розлучення після 50 років спільного життя.

Видання пише, що абсолютний лідер з розлучень в Європі – Україна, тут на 1000 мешканців припадає 5,3 розлучення. За нею йде Росія з 5,0 розлученнями. Найменше розлучень в Боснії і Герцеговині, Македонії та Чорногорії, а також в Італії (0,90 розлучення на 1000 мешканців).

Автор статті Ірена Цех вказує на те, що чим більше “віруючою” є країна, тим рідше там розходяться подружні пари. Крім Італії низький рівень розлучень характерний для Польщі та Ірландії. На Мальті розлучення взагалі заборонені.

В Ірландії розлучення були дозволені лише у 1995 році, повідомляє видання, проте популярністю ця процедура не користується: на 1000 ірландців припадає 0,80 розлучення.

Нагадаємо, міністр юстиції Олександр Лавринович повідомив, що впродовж 2010 року в Україні було зареєстровано рекордно низьку кількість розлучень. За словами Лавриновича, в цілому минулого року 126 тисяч пар розірвали шлюб, що майже на 14% менше, ніж в 2009 році, і майже на 25% менше, ніж у 2008 році.

За матеріалами Die Presse (переклад ИноПресса, Корреспондент)

Коментарі вимкнені.