Герман і Тимошенко обмінялися звинуваченнями після стрілянини у Львові

Радник президента Ганна Герман вважає, що організатори сутичок у Львові на День перемоги працювали в інтересах опозиційної партії “Батьківщина” Юлії Тимошенко.

Сама опозицінерка вбачає в подіях руку влади.

9 березня у Львові представники проросійських сил “Русское единство” і “Родина”, які приїхали до міста із 30-метровим червоним прапором,  побилися  із членами опозиційного Всеукраїнського об’єднання “Свобода”.

Під час сутички одного із свободівців поранили в ногу із пневматичного пістолета.

“Той, хто все організував у Львові, безперечно, працював на вузькопартійний інтерес Тимошенко”, – написала Герман 10 травня у своєму блозі на “Українській правді”, додавши, що зараз Тимошенко “потирає руки”.

На думку Герман ті події мають підірвати популярність партії “Свобода”, а відтак підвищити рейтинг “Батьківщини”, яка займає ту ж саму електоральну нішу.

“Безперечно, після цього рейтинги “Свободи” у Львові впадуть. І БЮТ отримає шанс відвоювати втрачені позиції”, – вважає Герман.

Натомість Тимошенко переконана, що за бійкою у Львові стоїть провокація представників влади, яким вигідно поширювати ідеологічний розкол всередині країни.

“Події у Львові, так само як і всі події довкола червоного прапора [законодавчо визначеного як прапор перемоги] були заздалегідь сплановані чинною владою, – заявила Тимошенко в коментарі журналістам.

“Вони хочуть сьогодні розпочати повномасштабний проект розділення України на шматки”, – додала вона.

Олег Тягнибок, лідер ВО “Свобода” теж звинуватив чинну владу у тому, що дозволивши використовувати червоний прапор під час святкувань Дня перемоги, вона спровокувала сутички.

“Влада здійснила і супроводжувала реваншистську «червонопрапорну» провокацію без огляду на її можливі наслідки”, – заявив він у своїй колонці на Kyiv Post.

В той же час, коментатори в соціальних мережах вже говорять, що неофіційно “свободівці” кажуть, що задоволені тим, як пройшло 9 травня у Львові, оскільки тепер можуть розраховувати на збільшення кількості прибічників.

Коментарі вимкнені.