Головний рабин України приїжджав у наше місто робити обрізання

Головний рабин України Вільгельм Шломо приїжджав у наше місто робити обрізання трьом тернопільським юдеям у вівторок, 25 січня, – пише «20 хвилин».

Відтак обрізання – перше за півстоліття у Тернополі – зробили восьмиденному немовляті і 30-ти та 56-річним чоловікам. Відтак хлопчик, якого за паспортом звуть Юрій, отримав ім’я Давид, 30-річний Яша – Яків, а 56-річний Володимир – Шмуль. Останній, за його словами, обрав нове ім’я на честь уродженця Тернопільщини, відомого єврейського письменника і лауреата Нобелівської премії Шмуеля Агнона.

На обрізання приїжджали також рабин Яків з Ізраїлю та рабин Моше із Житомира. Останньому і підпорядкована юдейська релігійна громада Тернополя.

– Згідно з єврейським законом, на Тернопіль зійшло велике благословення з приводу того, що тут вступили у союз із Богом, – говорить тернополянин Володимир Опалюх. – Адже бріт-мілу – обрізання – означає, що ти вступив у вічний завіт із Богом і носиш печатку цього союзу. Це нагадує значення обряду хрещення для християн. Ми пам’ятаємо, що й Ісуса на восьмий день принесли до храму для обрізання.

Фото: “20 хвилин”

-1 thoughts on “Головний рабин України приїжджав у наше місто робити обрізання

  • 15:14 | 28.01.2011 о 15:14
    Permalink

    Бідне дитятко…

Коментарі вимкнені.