Хоптян займеться смітниками та туалетами на фестивалях

І про зворотній бік фестивалів. Щороку Тернопільщина проводить їх два десятки, загалом відвідують їх десятки, а то і сотні тисяч гостей. У такому велилюдді нерідко виникають проблеми з елементарними – куди викинути сміття і де знайти туалет. Пропагуванню Тернопільщини туристичної це навряд чи може сприяти.

На фестивалі “Борщ’їв” борщем пригощали у центрі Борщева. За приблизними підрахунками загалом з’їли його гості фестивалю близько трьох тисяч літрів. Борщ господині наливали в одноразові пластикові склянки. Борщ з’їв, а куди подіти використану склянку – невідомо: господині смітників чи бодай коробки для сміття не мали, а тих смітників, які завжди стоять у центрі Борщева, для тисяч гостей було замало. Тому й залишали сміття, де доведеться. Нелегко було знайти й туалет. Усе це компетенція місцевої влади і комунальників. Та Борщівський фестиваль далеко не єдиний на Тернопільщині, під час якого у гостей виникають такі незручності, тому за коментарем ми звернулись до голови облдержадміністрації. Він проблему визнав і обіцяв далі тримати питання на контролі при проведенні всіх великих фестивалів і масових заходів.

– В Гусятині, коли ми проводили “День хліба”, ми це врахували, так, як врахували, коли проводили “Дзвони лемківські” в Монастириську, врахували, коли була проща всеукраїнська в Зарваниці. Мабуть, тут понадіялися на мера міста, тому що вчора місто святкувало 555 років, ну і, звичайно, до нас не звернулися. Я думаю, що ми це врахуєм в дальнішому, в нас попереду ще багато свят, – розповів ТВ-4 голова Тернопільської облдержадміністрації Валентин ХОПТЯН.

Так що зауваження дуже справедливе. Я приймаю до уваги.

Коментарі вимкнені.