Лучани переймали ідею створення молодіжного центру дозвілля в тернополян

Нещодавно до міста Тернополя завітав заступник директора департаменту молодіжної політики та спорту Луцької міської ради Ольга Коритнєва. Її візит був пов`язаний з ідеєю створення молодіжного центру дозвілля та ініціатив в місті Луцьк. Оскільки  Тернопіль ближчий по духу та території до Луцька і в місті вже існує ЦДМІ ім..О.Довженка, було вирішено відвідати та перейняти досвід, а також намалювати картинку спільної співпраці та можливостей. Зокрема частину візиту було присвячено ознайомленню з діяльністю ЦДМІ ім..О.Довженка, де директор закладу О.Домбровський надав всі необхідні консультації.

Існує безліч юридичних аспектів, які потребують вирішення, особливо матеріальне забезпечення, адже молодіжна організація, яка не є активним грантоїдом не може дозволити орендувати приміщення та устаткування для офісу за цінами доступними для бізнесу. З такими проблемами молодіжні організації зустрічаються у всіх регіонах України.

Тому і виникла у Тернополі ідея створення приміщення на базі ЦДМІ ім..О.Довженка, де організації чи по графіку, чи по домовленості могли б без перешкод користуватись телефоном, факсом, комп`ютером чи просто провести засідання. Наразі такого місця в місті Луцьку немає, але якщо воно все ж таки з`явиться на території міста, то частково в цьому буде заслуга міста Тернополя та безпосередньо ЦДМІ ім..О.Довженка.

Гостю зацікавило проведення «Ярмарки громадських ініціатив», реалізація творчих ініціатив в арт-кафе «Коза» та «Бункермузі», проведення загальноукраїнських акцій, таких як «TwiTerEvent», «ДанастрісАльтернатива» та ін.

В результаті візиту планується підписання меморандуму про проведення спільних заходів між ГО Луцька та Тернополя.

Коментарі вимкнені.