На Тернопільщині протягом січня капуста подорожчали на 23,5%, яйця курячі подешевшали на 7,9%
На продовольчих ринках м.Тернополя протягом січня подорожчала крупа гречана (на 17,6%) та капуста (на 23,5%), знизились в ціні яйця курячі (на 7,9%), сало (на 2,6%).
Згідно статистичних спостережень на споживчому ринку області у січні 2011 року ціни на продукти харчування та безалкогольні напої підвищились на 0,8% (по Україні – на 1,3%) за рахунок зростання цін на: овочі (на 9,3%), хліб і хлібопродукти (на 1,1%), макаронні вироби (на 1,3%), цукор (на 2,5%), фрукти (на 2,1%). Алкогольні напої та тютюнові вироби зросли в області, як і в цілому по Україні, зросли в ціні на 0,5%, у т.ч. алкогольні напої – на 0,9%. Водночас, на 0,6-8,6% подешевшали молоко, риба та продукти з риби, сири, масло, яйця, тваринні жири.
За повідомленням Головного управління економіки Тернопільської обласної державної адміністрації
Коментарі вимкнені.