Односельчан «тризубівця» Василя Лабайчука не впустили в сільський будинок культури

Односельчан «тризубівця» Василя Лабайчука не впустили в сільський будинок культури. Мешканці села Розношинці Збаразького району зібралися, щоб підтримати хлопця, якого правоохоронці утримують в Запоріжжі. Надати приміщення для зборів батько Василя попросив сільського голову. Проте місцевий будинок культури мешканцям Розношинців не відкрили.

Провести збори люди вирішили надворі перед входом у будинок культури. Перед присутніми виступили колишній голова організації «Тризуб» Євген Філь, депутати Тернопільської обласної та міської рад Степан Барна і Тарас Юрик, а також екс-голова Збаразької райради Зіновій Лях. На завершення зустрічі прибув і голова КрасносІвської сільради пан Симчук. Звинувачення щодо навмисного закриття будинку культури чоловік відкидає.

Випадок із односельчанином Василем Лабайчуком мешканців Розношинців об’єднав, каже адміністратор церкви села Розношинці отець Олег Яриш. Люди стривожені долею хлопця і намагаються підтримати в цей час його рідних. Але духовну підтримку від державних перипетій намагаються відділити.

Зараз Василь Лабайчук і ще кілька «тризубівців» перебувають під вартою в Запоріжжі. Хлопець уже зізнався, що знімав на відео спилювання голови пам’ятнику Сталіну. Та відповідальність за підрив монументу, яким «тризубівцям» нав’язують, Василь брати на себе відмовляється. За словами його адвоката, до хлопця продовжують застосовувати силу. А як стало відомо з неофіційних джерел, у першому побитті «тризубівців» участь брав сам Міністр внутрішніх справ України Анатолій Могильов,  – повідомляє  ІНТБ.

Коментарі вимкнені.