Підтримайте тернопільські «Кадри» в інтернеті!

27 листопада у Тернополі відбувся п’ятий півфінал Всеукраїнського профорієнтаційного змагально-мотиваційного заходу «ПОУМУ» (професійна орієнтація учнівської молоді України), організаторами якого є Державний центр зайнятості та Міністерство освіти і науки, молоді та спорту України. Тернопільщину представляла команда «Кадри» із загальноосвітньої школи № 2 міста Тернополя, що виборола першість в обласному фіналі профорієнтаційної гри «Час професіонала», в якому брали участь 18 команд-переможців відбіркових ігор у районах області та місті Тернополі.

На півфінал «ПОУМУ», крім вже згаданих «Кадрів», у тернопільський Палац культури «Березіль» завітали команди «Вперед, Ворли!» з м. Хирів (Львівщина), «Файна Бригада» з села Лисичево (Закарпаття), «Стоп-кадр» з селища Берегомет (Чернівецька область), «Стоп-контроль» з м. Тисмениця, що на Івано-Франківщині, та «кRоck вперед!» з Луцька.

У залі був аншлаг. Зібралися школярі, їхні батьки, групи підтримки команд та й взагалі всі ті, хто небайдужий до такого розважально-пізнавального дійства. Сцена виблискувала у вогнях прожекторів, а зал осяювали усмішки присутніх.

До складу журі увійшли представники Державного та обласного центрів зайнятості, Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України, Інституту підготовки кадрів ДСЗ, відомий тернопільський співак Едуард Романюта. Вели турнір ведучі телеканалу МІ Дєвушка Блонда та Женя Галич.

Програма турніру складалася з трьох конкурсів: презентація команди на тему: «Ким бути? Ось в чому питання!», реклама професій та музичний конкурс на професійну тематику. На сцені в ігровій формі, весело і завзято презентувався каскад професій: маляра-штукатура, лісоруба, перукаря, пожежника-рятувальника, кушніра, секретаря керівника, стоматолога, охоронця, кравця, таксиста. Були продемонстровані й сценки роботи центрів зайнятості. Вражав артистизм звичайних школярів, їх уміння вдало та дотепно пожартувати. Запам’ятались чудові костюми, оригінальність постановок номерів.

Із своїм пісенним шлягером «Береги» перед присутніми в залі виступив вже згаданий співак Едуард Романюта.

Команди змагалися рівно, як кажуть, дихали одна одній у спину. Голова журі, начальник відділу профорієнтації Державного центру зайнятості Інна Бондіні навіть заявила, що, якби правила дозволяли, то відібрала б з кожної із команд по кілька представників, зробила б збірну з них і її визнала переможцем.

Але, на жаль, переможцем мусить бути хтось один. І цю перемогу в напруженій боротьбі виборола команда «Кадри» з Тернополя. Саме вона стане учасником фінальної профорієнтаційної гри, яка відбудеться у Києві, в Національному палаці мистецтв «Україна». Їй також вручили Почесну грамоту за оригінальність та творчий підхід.

Однак без нагород не залишилась жодна з команд. У номінації «Симпатії глядачів» нагороду отримала команда «кRоck вперед!», найкомпетентнішою визнано «Файну Бригаду», за артистизм і виконавську майстерність відзначено «Стоп-кадр», за кращу командну роботу – «Стоп-контроль», за високий естетичний рівень – «Вперед, Ворли!».

Усі учасники змагань отримали сучасні мобільні телефони, лімітоване повноколірне видання «Енциклопедія України» та подарунки від Тернопільського обласного центру зайнятості.

До речі, п’ятий півфінал «ПОУМУ» транслюватиметься на  Всеукраїнському музичному каналі М1 18 грудня о 16 годині. До того ж, на сайті http://poumu.com.ua/ триває Інтернет-голосування за приз глядацьких симпатій, за результатами якого команда-переможниця отримає цінні призи. На сайті представлена і тернопільська команда «Кадри». Отже, підтримайте своїх!

 

Коментарі вимкнені.