«Підвішена кава» вже у Тернополі

Відтепер  і у Тернополі можна попити кави “на халяву”. Італійська традиція «пригощання незнайомця кавою» в Україні переросла на повномасштабний соціальний проект, до якого щодня долучається новий заклад.  «Підвісити» каву чи будь-що інше з меню можна і у тернопільському ресторані «Галич», – пише “Пара молода”.

Ця добра ідея народилася в Неаполі, а поширилася – завдяки соцмережам. Одного дня італійський сценарист Тоніо Гуерра розповів на своїй сторінці про випадок, який побачив в одній з кав’ярень: “Заходять дві людини і кажуть: “Каву – 5 філіжанок. Дві ми вип’ємо зараз, а три підвісьте”. Платять за п’ять, а випивають свої дві. Раптом бачу якусь темну постать.. Вже біля самих дверей розумію, що це бідняк. Він зазирає і питається: “Є підвішена кава?”.

Цей пост обійшов Інтернет і у багатьох містах світу, на різних континентах звичайні відвідувачі кав’ярень, ресторанів та магазинчиків почали пригощати один одного: напоями, тістечками та іншими продуктами й напоями… В Україні цей рух отримав назву “Відкриті долоні”, ідейним натхненником та координатором якого є харківський журналіст Зураб Аласанія. Спільно із друзями Зураб розробив концепцію та символіку соцпроекту. Тож тепер, якщо ви побачите на дверях чи вікні якогось закладу піктограму “Відкриті долоні”, знайте: тут відвідувачі дарують та приймають один від одного подарунки. Перелік кав’ярень, ресторанів та магазинів, в яких діє програма “Відкриті долоні” можна переглянути тут –http://www.mediaport.ua/news/79650.

Нещодавно до цього переліку додали і ресторан “Галич”, який першим в Тернополі дав своїм клієнтам можливість зробити хай маленьку, але добру справу – пригостити незнайомця якимось напоєм чи стравою.

“Ми одразу прийняли рішення долучитися до “Відкритих долонь”, щойно дізналася про цей рух з телебачення та Інтернету, – розповіла “Парі молодій” власниця закладу Галина Головецька. – Адже це гарна традиція, яка спонукає на добрі діла, об’єднує людей, дає відчуття причетності до чогось важливого і щирого. Тому ми, не вагаючись, виготовили необхідну поліграфію із символом ”Відкритих долонь” та обладнали місце для “підвішених” замовлень. Далі – справа за нашими гостями: дарувати та приймати частування один від одного”.


-1 thoughts on “«Підвішена кава» вже у Тернополі

Коментарі вимкнені.