Почаївська “Свобода” стала на захист місцевого кінотеатру

На черговій сесії Почаївської міської ради в порядок денний було внесено питання “Про затвердження містобудівного обґрунтування та містобудівних умов та обмежень “Реконструкції будівель кінотеатру та допоміжних приміщень під колективний засіб розміщення громадян з торговим комплексом та приміщеннями побутового обслуговування по вул. Шевченка, 7 у м. Почаїв”, – повідомляє рес-служба Тернопільської обласної організації ВО “Свобода”.

Депутати місцевої фракції ВО “Свобода”, ретельно вивчивши документи, виявили, що за цим питанням ховається остаточне знищення культурного закладу з метою перетворення його на критий ринок. Депутати-свободівці категорично виступили проти ухвалення такої пропозиції місцевої влади, адже Закон України “Про культуру” відносить кінотеатри до об’єктів культурного призначення, а органи виконавчої влади та місцевого самоврядування зобов’язує забезпечити їх збереження. Враховуючи те, що закон передбачає дисциплінарну, адміністративну та кримінальну відповідальність щодо осіб винних у порушенні законодавства про культуру почаївські свободівці зупинили знищення місцевого кінотеатру та перетворення його в торговище.

“Фракція ВО “Свобода” у Почаївській міській раді чітко стоїть на захисті національних інтересів та дотримання законів України. Знищення культури несе за собою знищення національної свідомості, без якої не можливе культивування національних цінностей.

Ми не допустили реалізацію антиукраїнських планів наших опонентів. Сьогодні ми зупинили знищення нашого культурного закладу в Почаєві, завтра ми будем відстоювати нашу культурну спадщину на всій території нашої Держави”,- зазначив депутат Почаївської міської ради, голова місцевої організації ВО “Свобода” Костянтин Красовський.

Коментарі вимкнені.