Проти даішника порушили кримінальну справу

Прокурор Козівського району порушив кримінальну справу стосовно інспектора відділення  ДАІ за фактом службової недбалості при притягненні  ним осіб до адміністративної відповідальності за част.1 ст.367 КК України .

Дослідчою перевіркою встановлено, що упродовж 2010 року лейтенант ДАІ направив  для примусового виконання до відділу Державної виконавчої служби Козівського районного управління юстиції 180 постанов у справі про адміністративне правопорушення на загальну суму 94 300 грн.

Працівниками відділу Державної виконавчої служби по кожному  із цих документів  винесено постанови про відмову у відкритті виконавчого провадження, оскільки постанови в справі про адміністративне правопорушення не відповідали вимогам чинного законодавства.

Інспектор  ДАІ після повернення вказаних постанов  не оскаржив відмову у відкритті провадження в справах та, впродовж 2010 року та січня-березня 2011 року, повторно не направив їх для примусового виконання до відділу Державної виконавчої служби Козівського районного управління юстиції. Внаслідок  його неправомірних дій  180 осіб уникло адміністративної відповідальності та до зведеного бюджету не надійшло штрафних санкцій на суму 94 300 грн.

Також перевіркою виявлено, що працівником ДАІ  втрачено 86 оригіналів постанов в справах про адміністративні правопорушення за період 2010 року на загальну суму 37 600 грн.

Слідство у справі веде  слідчий прокуратури району, повідомила прес-секретар прокурора області Леся Долішна

Коментарі вимкнені.