Регіонали й балогівці торпедували сесію Тернопільської облради

Проведення сесії Тернопільської обласної ради зірвано.

Як передає кореспондент УНІАН, сесія стала неправочинною після того, як пленарне засідання покинули депутати з фракції Партії регіонів.

Такі дії голова фракції Ярослава П’яла під час виступу з трибуни пояснила небажанням брати участь “у клоунаді”. Вона також дорікнула політичним опонентам за те, що вони більше часу приділяють політичним питанням, а не вирішенню господарських проблем області. “В газетах облрада подала інформацію, що сьогодні потрібно на сесії розглянути близько 80 господарських питань. Але ми бачимо, що політичні амбіції тут вищі усієї господарки й інтересів жителів Тернопільщини”, – сказала П’яла.

Відтак шестеро депутатів з фракції Партії регіонів вийшли із зали, після чого на пленарному засіданні залишилося 54 депутати – недостатньо для того, щоб сесія продовжувалася.

Зокрема було присутні 34 із 36 депутатів від фракції ВО “Свобода”, 4 з 17 від “Єдиного центру”, жодного з 13 від Партії регіонів, 10 з 10 від УНП, 5 з 7 від “Нашої України”, були відстутні 5 депутатів від Блоку Литвина.

Загалом депутати пропрацювали близько години.

Як повідомлялося, у Тернопільській обласній раді досі не мають повноважень 19 нових депутатів, які б мали приступити до роботи замість тих, які після виборів до місцевих рад 2010 року стали депутатами інших рад.

Коментарі вимкнені.