Розважальним закладам на Тернопільщині перекрили “настрій”

Нещодавно правоохоронці затримали жителя райцентру Підволочиськ, що на Тернопільщині, який займався виготовленням марихуани. Затриманий зізнався, що коноплю вирощував у лісосмузі, самотужки переробляючи її у себе вдома. Реалізовувати наркотичну суміш йому допомагали двоє спільників зі Збаразького району. Вони пропонували дурман молодим людям, які відпочивали у розважальних закладах міста Збаража та в обласному центрі. За сірникову коробку з марихуаною любителі гострих відчуттів платили сто гривень. До слова, троє затриманих поширювачів наркотиків також полюбляли розважитися забороненим зіллям.

Як повідомив тимчасово виконуючий обов’язки керівника ВБНОН УМВС в Тернопільській області Володимир Строїч, у розкритті злочинів, пов’язаних із незаконним обігом наркотиків важливо було не тільки зібрати доказову базу, а й задокументувати діяльність зловмисників, бо такого роду лиходії поводяться дуже обережно. Оперативникам вдалося відслідкувати увесь ланцюжок наркотичного бізнесу. Міліціонери під час спланованої операції одночасно затримали усю злочинну зграю.

Проте жодні заходи безпеки не врятували трьох  молодиків від відповідальності. Стосовно трійці зловмисників міліціонери порушили п’ять кримінальних справ за фактами незаконного  виробництва, виготовлення, зберігання, перевезення, та збуту наркотичних засобів за статтею 307  КК України (частина 2). Допоки зловмисники міркують на тим, яким покаранням обернеться для них такий наркобізнес, адже законодавством за такі діяння передбачено позбавлення волі на термін від п’яти до десяти років з конфіскацією майна, міліціонери встановлюють нові подробиці діяльності злочинного тріо, – повідомляє  сектор зв’язків із громадськістю УМВС України в Тернопільській області.

Коментарі вимкнені.