Тернопільський бюджет став заручником політичних амбіцій фракцій «Партії Регіонів», «Єдиного Центру» та «Блоку Литвина» в обласній раді

Фактично було зірвано сесію обласної ради, на якій планувалось розглянути питання бюджету, – повідомляє прес-служба обласної ради. Хоча порядок денний майже одноголосно проголосували усі депутати за основу, 31 народний обранець не підтримали перелік сесійних питань, коли голосували « в цілому». Вузькопартійні інтереси членів трьох фракцій – «Партії Регіонів», «Єдиного Центру» та «Блоку Литвина» – переважили питання головного економічного документу, за яким мала б жити область.

«Каменем спотикання» стали два питання – «Про звернення депутатів Тернопільської обласної ради до Президента України Януковича В.Ф., Верховної Ради України, Генеральної прокуратури України з приводу політичних репресій в Україні», а також «Про звернення депутатів Тернопільської обласної ради до Президента України Януковича В.Ф., Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України, Посольства Російської Федерації в Україні з приводу обмеження культурних та національних прав українців у Російській Федерації». Депутати від партії влади з незрозумілих причин вирішили не дозволити навіть розглянути ці звернення, хоча свою позицію до цих звернень вони могли б висловити під час обговорення та голосування.

Таким чином порядок денний 38 сесії обласної ради був у прямому розумінні «провалений» тридцятьма депутатами («ПР» – 13, «ЄЦ» – 12, , «БЛ» -4). А отже сесія працювати не могла. Тому голова обласної ради Олексій Кайда змушений був закрити сесію.

Не допоміг депутатам і «Віфлеємський вогонь», вручений на початку сесії пластунами з побажанням мудрості та успіхів у розв’язанні проблем краю. Очевидно, «благословення» владних київських босів ближче до серця провладним депутатам, ніж заробітні плати вчителів, лікарів, працівників культури, теплі шкільні класи та лікарняні палати.

На разі прийняття обласного бюджету «зависло у повітрі». Хоча на завтра заплановані сесії Тернопільської міської ради та деяких районних рад.

Коментарі вимкнені.