У Тернополі проблеми з доступом до публічної інформації

У Тернополі  прокуратура міста встановила, що при поданні запитів на інформацію посадовими особами Тернопільської міської ради порушуються терміни їх розгляду, які визначені ст.20 Закону України «Про доступ до публічної інформації».

Зокрема, в установу звернувся тернополянин із запитом з приводу надання розрахунку тарифів на телекомунікаційні послуги та обґрунтування доцільності їх підвищення. Однак посадовими особами управління транспорту комунікацій та зв’язку Тернопільської міської ради надано відповідь про результати розгляду запиту заявнику з порушенням встановленого законом терміну.

Аналогічне порушення допущено при розгляді запиту на інформацію ще одного тернополянина про надання розрахунків тарифів на проїзд в громадському транспорті.

За результатами проведеної перевірки Тернопільському міському голові внесено подання, яке на даний час перебуває на розгляді.

Прокурором Кременецького району порушено дисциплінарні провадження відносно начальників відділу культури та туризму, а також – управління праці та соціального захисту населення Кременецької райдержадміністрації, з вини яких не організовано роботу із запитувачами інформації відповідно до вимог Закону України «Про доступ до публічної інформації».

Всього, за результатами проведених перевірок, органами прокуратури області внесено 3 подання, 55 приписів, притягнуто до дисциплінарної відповідальності 6 службових осіб органів виконавчої влади та місцевого самоврядування, – повідомив  прокурор відділу прокуратури області Тарас Рибизант.

Коментарі вимкнені.