Валентин Хоптян шукав недоліки у трьоповерховому сільському ФАПі

Голова ОДА, перебуваючи на Лановеччині, оглянув фельдшерсько-акушерський пункт с.Борсуки. Сьогодні тут працює 8 осіб медичного персоналу. На обслуговуванні ФАПу перебуває близько 2,4 тис. осіб сільського населення.

Медична установа займає кілька кімнат у триповерховій будівлі, завершення будівництва якої та введення в експлуатацію потребує додаткових коштів.

Керівник області, спілкуючись із головою райдержадміністрації Віктором Морозюком, звернув увагу на ряд недоліків, які стосуються як стану приміщення, в якому є фельдшерсько-акушерський пункт, так і обладнання, яке тут використовується.

Голова ТОДА дав доручення районній владі вжити заходів для приведення у належний стан кабінетів ФАП, а також висловив пропозицію щодо можливого залучення до функціонування цього закладу проектів, які реалізовує Тернопільський державний медичний університет ім.І.Я.Горбачевського.

«Я бачив чудовий приклад такої співпраці у Гнилицях Підволочиського району де було відкрито навчально-методичний центр первинної медико-санітарної допомоги. Внаслідок реалізації такого проекту пацієнти, за допомогою сучасної техніки та апаратури, за лічені хвилини могли отримати консультації обласних фахівців», – каже Валентин Хоптян.

Коментарі вимкнені.