Від помідор до “титанового короля”: Фірташу віддадуть титанову галузь України

Бізнесмен Дмитро Фірташ в молодості займався вирощуванням помідорів у Тернопільській області, де він народився.

“Це пекельна праця, і передбачалося, що я буду цим займатися, як більшість місцевої молоді. Батьки мене з дитинства щодня примушували працювати. Не тому, що мене не любили, а тому що все так жили”, – сказав Фірташ.
Перших своїх 10 000 доларів заробив, не вклавши ні копійки.

Дмитро Фірташ  є найбільш вірогідним покупцем активів “Титан України”. На разі держпідприємства титанової галузі готують до продажу.

Законопроект, що передбачає виключення 11 підприємств зі списку заборонених до приватизації об’єктів (зараз 66), був зареєстрований 10 червня з подання регіонала Юрія Каракая.

Голова правління холдингу “Титан України” (управляє “Сумихімпромом”, державною акціонерною компанією “Титан” і ЗТМК) Олександр Нечаєв заявив, що виключення чотирьох підприємств титанової галузі зі списку заборонених до приватизації спростить процес залучення приватного капіталу.

“Вже розроблена програма, і зараз усе робиться для того, щоб в ці підприємства прийшли приватні інвестиції в сумі 1,5 мільярда доларів впродовж трьох років. І я знайшов такого інвестора – це Дмитро Фірташ”,- відмітив він.

За інформацією Нечаєва, в обмін на інвестиції Фірташ може отримати 50% в “Титані України”.

Нагадаємо, раніше Дмитро Фірташ неодноразово заявляв про готовність увійти до акціонерного капіталу “Титану України”. Він вже має активи у титановій галузі – 50% -1 акцію в Кримському “Титані” – і здійснює оперативне управління цим підприємством. Кримський титан у свою чергу здійснює оперативне управління Вільногорським та Іршанським комбінатами.

Коментарі вимкнені.