Вулична молодь піде на мульфільм “Кіт у чоботях”

10 листопада, у Тернопільському благодійному фонді Карітас відбулися спортивні змагання «Козацькі забави». Мета заходу – привернути увагу до славного минулого нашої країни, пов’язаного з українським козацтвом, та заохотити дітей і молодь до здорового способу життя, пише Кредо.
Організаторами «Козацьких забав» виступили працівники проекту «Мобільна робота з молоддю». Адресати проекту – діти з кризових сімей і вулична молодь, із якими Карітас України працює впродовж 10 років. Сьогодні Карітас опікується понад 500 бездоглядними і безпритульними дітьми та юними у Донецьку, Києві, Тернополі, Львові, Хмельницькому. В роботі – окрім забезпечення базових потреб «дітей вулиці» – важливо створювати умови для духовного та психо-соціального розвитку вихованців. Молоді люди також отримують інформаційну допомогу, психологічні та юридичні консультації.
«До участі ми залучили не лише молодь із цього проекту, а й дітей із соціального центру. І цим ми досягли успіху в подоланні різних бар’єрів між ними: вікових, психологічних, соціальних. Бо з’ясувалося, що для перемоги в команді важливий кожен. Хтось дуже швидко бігав – а хтось вирізнився силою; дехто став у пригоді завдяки своїм знанням з історії України, а інші виявилися надзвичайно винахідливими та спритними. Під час забав діти дізнавалися про себе та про інших багато нового, а також училися підтримувати, додавати наснаги іншим. Їхня згуртованість принесла задоволення і їм, і організаторам заходу», – розповідає Оля Хілько, працівниця місцевого Карітасу.

Уже по закінченні естафет учасники забав пригощалися справжньою козацькою їжею, кулешем зі шкварками, а судді підбивали підсумки. Спершу нагороди отримали декілька гравців за перемогу в окремих номінаціях. Але справжньою несподіванкою для всіх було оголошення результатів: за підрахунками суддів, дві команди набрали рівну кількість балів. І тому приз – похід на мультфільм «Кіт у чоботях» – дістався кожному учасникові «Козацьких забав»!

Коментарі вимкнені.