З 1 червня абітурієнти можуть подавати документи до вузів через Інтернет

З 1 червня почне функціонувати експериментальна система електронної подачі документів до вищих навчальних закладів.

Програма “Електронний вступ” передбачена лише для тих, хто має намір навчатися на стаціонарі.

“Ми вважаємо, що таким чином зможемо зняти напруженість, яка була в провідних вузах минулого року. Крім того, цього року документи до ВНЗ будуть приймати в протягом місяця, а не два тижні, як минулого. Вступна кампанія почнеться 1 липня. Важливо і те, що цього року вузи прийматимуть також сертифікати 2008-2011 років, щоб абітурієнти могли обрати найкращий”, – розповів заступник директора департаменту вищої освіти Міністерства освіти і науки Микола Фоменко.

Також, за словами Фоменка, для всіх вузів визначено перелік предметів, які відповідають напрямкам підготовки, за якими абітурієнти здаватимуть вступні іспити.

Таким чином, цього року можна подавати документи не більше ніж до п’яти вузів на три спеціальності в кожному, це означає, що фактично абітурієнту дається п’ятнадцять шансів вступити до ВНЗ.

Електронна система прийому документів “відсікатиме” спроби абітурієнтів перевищити ліміт.

Крім того, міністерство встановило нарахування додаткових балів при зарахуванні (відповідно до умов прийому) переможців всеукраїнських учнівських олімпіад з базових шкільних предметів. За перші місця – 50 балів, за друге – 40 і за третє – 30 балів. Це стосується і членів Малої академії наук.

Додаткові 20 балів отримають абітурієнти, які подаватимуть документи на інженерно-технічні, природничі та математичні напрямки підготовки, якщо вони відвідували підготовчі відділення при вузах. Кількість балів залежатиме від успішності на курсах.

Коментарі вимкнені.