Тернопільських письменників також треба “люструвати”

4 травня в Тернопільській ОО НСПУ відбулися звітно-виборні збори. Із двох претендентів на посаду голови обласної письменницької організації – Євгена Безкоровайного і Наталі Пасічник, тернопільські письменники надали перевагу (уже втретє!!!) Євгену Безкоровайному. Наталя Пасічник стала заступником голови письменницької спілки, працюватиме вона на громадських засадах, – повідомляє Золота Пектораль.

Треба було, трохи поіронізуємо, звісно, тим літераторам, що брали участь у цих виборах, а це переважно люди старшого покоління, закріпити «владне письменницьке крісло» за Є. Березкоровайним доки його віку. Українці всюди домагаються перезавантаження усіх гілок влади, а тернопільським письменникам, переважно тим, чия творчість сягає «нульової позначки» чи опустилася «плінтуса», добре так, як є – усе їх влаштовує у спілчанській організації: голова спілки, за їх судженням, зі своєю роботою справляється добре тощо.
Золотопекторалівці – члени Тернопільської ОО НСПУ, крім Наталі Пасічник (висунення поетеси було погоджено із головним редактором) і кількох людей, що своїми голосами підтримали її кандидатуру,  вибори голови обласної письменницької організації проігнорували. Відтепер «Золота Пектораль», літературно-мистецьке об’єднання «Пектораль» переходить в опозицію до Тернопільської обласної організації НСПУ, яка на думку багатьох знаних письменників, є розсадником графоманства на Тернопіллі, а ще вона, себто спілка, відзначається серед своїх посестер в Україні бездіяльністю, інтригами, консерватизмом. Ті літератори, які «коронували» Євгена Безкоровайного на «нове» головування, від цього часу будуть разом з ним творити літературне середовище краю, а «Золота Пектораль», яку сьогодні представляють талановиті письменниками (вік значення не має) будуть іти в світ літератури своєю дорогою – якою б вона неспокійною і тернистою не була.

Коментарі вимкнені.