Не виплачують “ковідні” та зарплату, а відправляють у відпустки за власний рахунок, – на Тернопільщині медики заявляють про мирні акції протесту

На превеликий жаль, на сьогоднішній день склалася неприпустима ситуація по невиплаті заробітної плати в КНП “Монастириська міська лікарня”. Про це повідомляє лікар, голова районної профспілкової організації працівників охорони здоров’я Віталій Тріщук.

Вже кінець липня, а працівники не отримали зарплату за червень, авансу за липень, відпускних, оздоровчих. Також не виплачені “ковідні” кошти за травень (працював ковідний госпіталь). Існує величезна заборгованість по лікарняних листках.

  • Зі слів керівників нашого КНП вони постійно звертаються до НСЗУ, в МОЗ, але “віз і нині там”. Сьогодні вже говорять про відпустки за свій рахунок, а далі, ймовірно, почнеться оптимізація.  НСЗУ ставить все жорсткіші умови: КТ, пандуси, 6-8 анестезіологів, ліфти і т.д. і т.п. Що далі?- Злітні смуги?  Мені цікаво, із таким відношенням до медиків, коли почнеться 3 хвиля ковіду – хто буде лікувати ковідних хворих? “Айтішники” з НСЗУ? Працівники нашої лікарні втомились бути бездушними рабами і безправними вівцями! Ми рішуче налаштовані привернути увагу до наших проблем! Тому ми плануємо розпочати мирні акції протесту в Монастириськах, – повідомляє Віталій Тріщук.

Коментарі вимкнені.