Аж «міжнародний резонанс», бо… в українському місті… бились араби і негри?!

25 січня цього року на першій сторінці «Нової Тернопільської газети», була опублікована стаття, що викликала несподіваний, як подали деякі видання «міжнародний резонанс».

Чомусь йдеться про міжнародний скандал? Хіба в західних європейських країнах забули як у певних випадках там поводилися з представниками даних людських рас? В нас таких проблем поки що нема. То хай ті країни, де поліцейські лупцюють і розганяють мітинги розв’язують свої проблеми з представниками згаданих рас самі, а не акцентують на якійсь невеличкій бійці в нас. Я б ще зрозумів таку увагу, якби українці відлупцювали негрів чи арабів, а то  представники цих народів билися між собою.

У 2001 році Україна облаштувала в Закарпатті табір тимчасового утримання нелеґальних міґрантів, що принесло в цей реґіон спалахи небезпечних інфекційних захворювань, зростання злочинності, корупційні схеми леґалізації іноземців, які незаконно проникли до України. Сьогодні Україна, як відомо, – найбільша транзитна зона в СНД; крім того, кількість нелеґалів, котрі залишаються на території нашої країни, перевищує загальноєвропейські норми.

Ні для кого не секрет, що для іноземних студентів у Тернополі створені, по суті, тепличні умови. З ряду гуртожитків, де адміністрація вищих навчальних закладів зробила ремонти, повиселяли викладачів і студентів-українців, натомість туди заселили іноземних студентів; це мабуть, можна оцінювати як дискримінацію, але не арабів і негрів, а українських студентів.

Щодо расизму, то провінційному Тернополеві далеко до такого поняття. Хіба представники згаданих рас не користуються громадським транспортом? Чи хтось забороняє їм, для прикладу, відвідувати театр? Чи у ВНЗ їм не дозволяють брати участь у заходах, користуватися бібліотечними ресурсами? Не наливають пиво чи каву у кафе і ресторанах? Та й, зрештою, чому в нашій країні можуть бути «голубі», чи лесбіянки, яких толерує Європа, а не може бути расистів?!

Нам чомусь постійно погрожують Євро-2012: то з собаками не так поводимося (ніби це вплине на гру футболістів), то ще щось, а тепер ще й араби і негри будуть закликати іґнорувати чемпіонат Європи.

Ви колись бачили, щоб українці билися за негритянок? Я не тільки ніколи не бачив, а й не чув про таке.

Інші видання пишуть, що журналісти образили наших жінок. Варто нагадати, що слово курва (повія) є в українському лексиконі. Якщо такі «дівчата» один день із негром, другий – з арабом, які заманюють їх випивкою і грошима, то ще як їх назвати?

Українки нині вже далеко не ті, як раніше, коли була потреба здобувати незалежність. Вони сотнями гинули зі зброєю в руках, тисячами переховували у своїх домівках діячів ОУН і вояків УПА, з материнськими та дівочими сльозами проводжали своїх синів на боротьбу за здобуття незалежності. З червоними від диму очами готували в дорогу їжу українським воякам і порепаними від праці руками та гіркими сльозами заліковували рани своїх дітей… Та й чоловіки також далеко вже не ті.

Нині мета багатьох молодих українок вийти вдало заміж за багатого українця, а ще краще – за іноземця, тобто стати жінкою якогось «класного чудака».

Мої знайомі, які виїхали у США і Канаду, розповідають, що таких хамів, як негри, мабуть у всьому світі нема. Деякі із студентів негрів чи арабів, зізнаються, що у багатьох європейських країнах бояться виходити на вулиці, бо можуть побити. А в нас спілкуючись із багатьма приїжджими студентами, в тому числі з неграми  (до речі, вони непогано володіли українською), я такого жодного разу не чув; та й усі, зрештою, бачать: вони ходять тут вільно, грають у футбол, ніхто їх не чіпає. А якщо зачеплять, то через їх нахабну поведінку. Знайомі таксисти розповідають, що не раз бачать, як темношкірі п’ють пиво біля «Орнави», а потім обсикають стіни. А поважна викладачка одного з місцевих ВНЗ обурювалася, що зайшла в туалет помити горнятко, а там в умивальник люрить негр.

Заради справедливості додам, що й серед українців вистачає хамства. Прикладом може бути штовханина на зупинках. Ну ніяк не навчаться тернополяни займати черги при вході у громадський транспорт, як скажімо, у Львові.

Була подія, журналісти авторитетного видання порушили проблему, про яку говорять багато тернополян. Але незрозуміло, чому стільки шуму з нічого. Адже якщо ви запросили додому араба чи негра, і вони у вашій домівці почали битися,  вам це, мабуть, не дуже сподобається…

 

30 січня 2012 р.

Віктор ДУБОВЕЦЬКИЙ.

-1 thoughts on “Аж «міжнародний резонанс», бо… в українському місті… бились араби і негри?!

  • 08:50 | 2.02.2012 о 08:50
    Permalink

    Ті мудаки тільки користуються тим що вони чорножопі і будь який утиск на них це расизм.Та гнати їх з Тернополя і арабів тоже який зиск від них? І то ще не було такого, що через них на трапилось якоїсь епідемії.

  • 12:31 | 2.02.2012 о 12:31
    Permalink

    Підтримую думку автора!! Хтось роздмухує, в тому числі і в Європі, вказаний скандал до рівня міжнародного!!! Хтось хоче погріти руки на цьому.. І лише гідна відповідь наших громадян, влади і політиків може зупинити цей скандал і позиціювати нашу країну як таку що вміє захищати власні інтереси. А вони в нас, в Україні… І коли через представників іноземних країн сваряться українці, нам ГАНЬБА, бо ми показуєм нашу слабкість..!!

  • 18:38 | 2.02.2012 о 18:38
    Permalink

    Скандал вигідно роздути для того, щоб позбутись хорошої газети, яка не боїться писати правду і називати речі своїми іменами. Тернополю бракує не толерантності по відношенню до чорношкірих, Тернополю бриакує СКІНХЕДІВ !!! І тоді все буде як слід.

  • 16:55 | 11.02.2012 о 16:55
    Permalink

    Тернопільські негри і араби взагалі себе ведуть нагло,треба їх виховувати

Коментарі вимкнені.