Металеві квіти, які прикрашають Тернопіль (фото)

Найчастіше для орнаментів використовують мотиви квіток, але трапляються й листки. Те ж стосується випадків, коли мовимо про зображувані об’єкти ліпнини чи різьби. Листя найчастіше є допоміжним персонажем. Проте відтворюють його не з меншою прецензійністю. Майстри передають його вигини, тендітність, дрібні деталі.

Зверніть увагу на листки, якими прикрашені двері, що їх побачите на вулиці Руській, там же їх “кам’яні” родичі підтримують вікна. А ось ці, котрі обрамлюють квітку соняха, – чим не витвір мистецтва (вона росте на вулиці Чорновіла). Що скажете про цю ручку-листок, котра відкриває огорожу по вулиці Гнатюка? Як на мене, вона просто неперевершена. За кілька кроків, на вулиці Котляревського, листки становлять невід’ємну частину візерунку давньої огорожі. Наостанок ще одні металеві листочки – цього разу з балясин, такі побачите в будинку по вулиці Валовій.

Можна й далі згадувати листки, витворені в різних матеріалах, але поки досить. Тож розглядайте те, що навколо, – воно того достойне.

Анна Золотнюк.

Коментарі вимкнені.