Ігрища «патріотів» чи Деградація влади у Тернополі?

Більше чотирьох місяців не може зібратись на сесію Тернопільська обласна рада.
Все б нічого, не така вона вже й потрібна, та обласна рада, в нинішній владній вертикалі, проте, позірна система «народовладдя» заточена так, що в окремих питаннях без неї нікуди. Зокрема, це стосується прийняття обласного бюджету. А простіше – розподіл субвенцій, дотацій й інших подачок.
Тернопільщина – єдина область в державі, що живе, ось вже четвертий місяць, без головного кошторису. І з цим можна б було миритись. Якби не одне «АЛЕ».
Ще в листопаді минулого року на затвердження Тернопільською обласною радою переданий проект обласної Програми профілактики, діагностики та лікування вірусних гепатитів В і С на 2012 – 2016 роки. Можна до хрипоти сперечатись щодо внутрішнього наповнення Програми, кількісних та якісних показників закладених у неї. Та не будемо цього робити, потішимось з того, що є. Вірніше, мали б потішитися.
З чиєїсь вини, не будемо шукати крайніх, Тернопільська обласна рада – не діє. Скликати сесію – неможливо. Одні кивають на ТВК, мовляв, з її вини до ради не може ввійти славне гроно побратимів, інші звинувачують діючий склад ради у безпринципності і неспроможності зібрати кворум. За великим рахунком, нам однаково хто з цих сторін правий. Головне – страждає справа. Проект Програми лежить без руху.
Чиїсь політичні ігри чи мутоване сприйняття реальності позбавляють нас, хворих на хронічний гепатит С, надії на позитивні зрушення у питаннях лікування, діагностики  цієї недуги.
Закликаємо обласних депутатів, представників виконавчої влади, членів територіальної виборчої комісії відкинути амбіції й політичну доцільність і зробити все від них залежне задля прийняття Програми.
Пам’ятайте, можливо саме від вас, конкретної людини, залежить врятоване людське життя. Будьте в першу чергу відповідальними ГРОМАДЯНАМИ, а вже потім згадуйте про свої посади й політичну приналежність.
Олег Мартинюк

-1 thoughts on “Ігрища «патріотів» чи Деградація влади у Тернополі?

  • 17:03 | 26.04.2013 о 17:03
    Permalink

    Як усе просто, доступно і зрозуміло!
    Шкода лише і сумно, що не для усіх. Особливо – для причетних.

  • 18:16 | 26.04.2013 о 18:16
    Permalink

    Вихід один – перевибори!

Коментарі вимкнені.