Суперник Олексія Кайди побував на антиМайдані

У таборі мітингу за Федоровича (так його називають прихильники) організували вхід-вихід на зразок майданівського – роздільними потоками. І на вході перевіряють, чи людина не випимши! Ризикована тактика, бо так табір може залишитися без половини мітингарів.
На території частини вул. Грушевського та Маріїнського парку ввечері ми застали до 5 тисяч мітинг-арбайтерів за Януковича. Переважно молодь невисокого рівня освіти та робітництво, жіноцтво передпенсійного віку. Останні – типаж начальниці ЖЕКу з радянських фільмів, “ідейні” організатори.
Сцена розвернута до вул. Грушевського. Люди опиняються за залізним парканом як у загоні. Правда, людей у тому куті небагато. Музика під фонограму і у стилі соціалістичного агітпропу. Хоча майже вся українською і уся – про єдність.
Люди тримаються групами під табличками як екскурсії школярів – Город-герой Севастополь, Керчь, Енакиево. У багатьох місцях грають пластиковими пляшками у футбол.
Народ явно мерзне і нудиться. У розмові через раз збивається на агресію. Нас одна “ідейна” на швидко вирахувала: Вы – помаранчевые?! Ми пройшли всю загороджену територію від Будинку офіцерів до Європейської площі через кілька блок-постів. Якби не зняли символіку, яка видавала у нас майданівців, це навряд чи вдалося б. Двір перед 1-3 під’їздами Будинку уряду і прилегла дорога заставлені автобусами і спеціальною технікою. Є кілька машин з лебідками, які можуть застосувати при спробі розбору барикад.
На Хрещатик мітингарів не пускають. Але вони навчилися обходити пости – йдуть через Трьохсвятительську та Костьольну. І добре, що йдуть – хоч світу побачать.
У метро помічені групи мітинг-арбайтерів за Януковича, частина – на підпитку. Проте про якісь спеціальні провокації не йдеться. Просто люди, які опинилися у незвичному середовищі на холоді. Провокації можливі, але хіба у виконанні більш підготовленої до цього публіки, яку називають тітушками. По місту розбрелися ще десь 5 тисяч мітингарів за Януковича. Плюс київські бюджетники – ось і виходить реальна чисельність мітингу на Європейській площі сьогодні.
Внутрішні війська на багатьох постах без щитів. Але ДАІ стало набагато більше і контролюють вони значно дальші підступи до Майдану. І навряд чи це зміниться. Про локацію силовиків окремо напишу.
Видно, таким чином хочуть затримати приплив захисників Майдану у час його вирішального штурму. А штурм буде. У Києві і неподалік столиці 4 тисячі Беркута і 8 тисяч ВВ.
Біля штабу революції чоловіків закликають долучатися до захисту периметру Майдану.

Коментарі вимкнені.