Тернополянин радить місцевій владі вийняти голову з одного місця та почати думати нею

Аналізуючи смертність на дорогах України (посідаємо одне із перших місця в світі) задаєшся питанням чому так відбувається. Скоріш за все це наслідки діяльності, скоріше бездіяльності, керівництва країни, області, району, міста та селища. Проблема лежить в бездарно організованих перехрестях, нерегульованих пішохідних переходах, встановлення не відповідних ГОСТу дорожніх знаків. Водій повинен чітко бачити усі дорожні знаки та розмітку, а не втрачати пильність роздивляючи їх. Усі знаки та розмітка повинні бути виготовлені з використанням світлоповертаючої фарби, а не з звичайної (корупційний момент при іх виготовлені).

Одними з таких небезпечних пішохідних переходів є переходи на вул. 15 Квітня біля заправки WOG на збаражському кільці та два на проспекті С. Бандери між перехрестям Є. Коновальця та літаком.

Складається таке враження, що людина – це розмінна монета, а не особистість яка могла принести користь своїй державі. Одним більше, одним менше, яка різниця ? Перехід є, зебра є, знак є, тоді в чому проблема ? Які притензії до влади ? Всі питання до водія, адже саме він винен, згідно чинного законодавства. Водії в нас як екстрасенси, все мають передпачити та недопустити наїзду на пішохода. Ось так у нас вирішуються подібні моменти.

Ось так організовуються пішохідні переходи в європейських країнах (див. фото). Кожна з цих споруд автономна, живиться від сонячної батареї та (або) від маленького вітрогенератора. Цікавим є те, що основний знак розміщується над пішохідним переходом (видно за будь-якою фурою), містить проблискові маячки та потужний ліхтар для його освітлення. Саму зебру зроблено з використанням білої та червоної світлоповертаючої фарби. Такий перехід видно здалеку, що унеможливлює наїзд на пішохода. Таким ж автономним є і вуличне освітлення (див. фото).

Цікавим є те, що в Тернополі знаходиться підприємство Ватра-Шредер (тепер Шредер) котре виготовляє освітлювальну продукцію. В його асортименті є потужні діодні вуличні ліхтарі, котрі і можна використати для таких цілей.

P.S. І на останок, хочеться порекомендувати нашому керівництву (зокрема в місті та області) зробити відповідні висновки, вийнять голову з одного місця та почати думати нею, а не вище згаданим місцем.

Можливо тоді, через деякий час, ми побачимо безпечне, гарно освітлене європейське місто.

Petr Ovych

 

Коментарі вимкнені.