Хто і що наливає мітингувальникам на майдані у Тернополі
Вже другий тиждень поспіль в Тернополі функціонує Євромайдан. Десятки тисяч тернополян – студенти, молодь, робітники, відстоюють своє право жити у європейській Україні. Усі вони можуть зігрітися безкоштовним теплим чаєм не лише у найближчих кафе, а й прямісінько на театральному майдані.
Так, поряд з наметовим містечком розташувався “харчоблок”. Тут завжди людяно, оскільки кожен охочий може отримати гарячий чай, канапки та випічку. Воду тут вип’ятять у великих казанах, на вогні.
Нам вдалось поспілкуватись з шеф-кухарем Євромайдану, відомим тернопільським ресторатором Ігорем Парієм.
– Пане Ігорю, скільки літрів чаю варите протягом дня?
– В літрах це важко виміряти. Протягом дня йде близько 4 000 – 4 500 одноразових стаканів та близько 500 одноразових тарілок.
– А з чого робите чай? Бачимо, він ще й з лимоном…
– Зважаючи на холодну погоду чай робимо на травах: липа, звіробій, меліса. Також додаємо мед, лимон, інколи повидло.
Поруч з Ігорем Парієм бачимо ще одного ресторатора – Володимира Шинке.
– Пане Володимире, за чий рахунок тут влаштовано кухню?
– Ця польова кухня працює за підтримки Ліги підприємців “Українська справа” та рестораторів міста.
– А чому ви особисто вирішили долучитись?
– Вважаю, що ніхто не може стояти осторонь подій, які відбуваються сьогодні в Україні та Тернополі. Наразі Стара Піццерія щодня годує 100 волонтерів, які допомагають нормально функціонувати Євромайдану. Крім того, я вирішив особисто допомогти готувати та роздавати чай та їжу мітингуючим.
Нагадаємо, окрім польової кухні на майдані, чимало закладів харчування у Тернополі безкоштовно наливають чай, а інколи й інші гарячі страви для мітингуючих.
Новини Тернополя “Погляд”, фото Максим Черкашин
я вас прошу – хоч тих школярів не так часто показуйте – всюди і так пишуть – “В Тернополі вчителі на страйк привели п’ятиклассників”, і я всюди доказуюу зворотне…але ці фото таких людей просто “вб’ють наповал” доказами )))))))))))))0