10 ресторанів годували тернополян просто неба

У тернопільському парку ім. Шевченка відбулась ІІІ Західноукраїнська туристична виставка-фестиваль. Мета заходу – показати туристичну привабливість Тернопільщини та інших регіонів.

Як розповіла Gazeta.ua начальник управління туризму Тернопільської облдержадміністрації Леся Серетна, на виставку приїхало близько 300 учасників з різних куточків України. Серед них представлені туроператори, музеї, заповідники, готелі, заклади харчування, страхові компанії.

“Цього року ми вперше проводимо цей захід просто неба. Раніше завжди організовували його у торговому центрі “Подоляни”. І одразу ж видно перші результати – відвідувачів значно більше. Та й кількість учасників цьогоріч збільшилася на третину. У 2010-му їх було близько двох сотень”, – розповіла вона.

Скільки коштів витратили на організацію свята, в облдержадміністрації ще підраховують.

“Кожен учасник платив оргвнесок. Це чисто символічна сума – 300 гривень”, – зазначила Серетна.

У рамках виставки провели і кулінарний фестиваль “Барвиста кухня”. 10 ресторанів міста представили свої фірмові страви.

Як розповіла директор ресторану “Галич” Галина Головецька, на свято привезли сім різних страв.

“Вирішили потішити тернополян випічкою. Люди сумують за домашнім печивом. Маємо і пампухи, і вергуни, і медяники, і сирники. Ціни спеціально поставили по собівартості – 2-3 гривні за шматок пирога. Черги стояли такі, що довелося відкривати палатку ще до відкриття виставки”, – розповіла вона.

Крім туроператорів, свої послуги пропонували і приватні підприємці. Вони продавали товари власного виробництва. Так, коваль із міста Вишнівець на Тернопільщині Андрій Бурковський безпосередньо на святі виготовляв вироби із заліза. Підкови у нього купували по 15 гривень, а троянди – по 50.

-1 thoughts on “10 ресторанів годували тернополян просто неба

  • 16:43 | 22.05.2011 о 16:43
    Permalink

    в статті замовчали що на перекір рішенню міськ ради алкогольні напої розпивали і продавали в громадських місцях! Також здивувло присутність Епіцентра який продавав на місці ті самі товари, що і в себе в магазині.Певно ОДа натягнула його як спонсора. Бо не всі палатки були зайняті!

Коментарі вимкнені.