Анастасія та Назар – найпопулярніші імена на Збаражчині

Поява на світ дитини від найдавніших часів була і є знаменною подією у кожній сім’ї та родині. І це природно, адже сім’я і увесь рід поповнюється новим членом, з яким батьки і родичі пов’язують певні надії та сподівання. Як складеться доля немовляти – це хвилює батьків і родину ще до його народження.

 

І якщо раніше вибір імені дитини був тісно пов’язаний з церковними традиціями чи забобонами, то у сучасному глобалізованому світі це – виключно пріоритет батьків, які узгоджують його між собою ще задовго до народження нащадка. Сам вибір в одних зводиться до моди, в інших – до оригінальності, ще в інших – дається на честь якоїсь визначної людини, вшанування когось із предків, рідних, друзів тощо.

 

За словами начальника відділу державної реєстрації актів цивільного стану Збаразького районного управління юстиції Ірини Федорів, протягом 2010 року при реєстрації дітей на Збаражчині найпопулярнішими жіночими іменами були Анастасія, Ольга, Юліана, Вероніка, Вікторія, Анна, Аліна та Софія. Хлопчиків найчастіше називали Назар, Денис, Олександр, Максим, Андрій, Ігор, Артем та Юрій.

 

А до рідкісних імен при реєстрації дітей потрапили такі імена як Паула, Емма, Евеліна, Сусанна, Мартіна, Денні, Даниїл, Рувім.

 

Ці імена, як стверджують фахівці, не втрачають популярності і в цьому році.

 

Оригінальністю уподобань щодо вибору імен відзначається Вишнівеччина. Тут, за словами Ірини Федорів, найчастіше дітей нарікають рідкісними і незвичайними іменами, особливо чоловічими. Уже в цьому році при реєстрації новонароджених назвали Рим, Платон, Аурел.

 

Світлана Боднар

Коментарі вимкнені.