Банківська система України відноситься до найслабших у світі

У міжнародному рейтинговому агентстві Standard&Poor’s (S&P) заявили, що українська банківська система відноситься до групи слабких через високий рівень странового ризику, – повідомляє ТСН.

 

За даними агентства, банківська індустрія України входить до групи 10 (найсильніші входять до групи 1, а найслабші в групу 10) на підставі оцінки страхових ризиків банківської системи, яка характеризує сильні і слабкі сторони в порівнянні з іншими країнами.

 

Як відмічають аналітики, банківська система України як і раніше схильна до виключно високих кредитних ризиків внаслідок постійних проблем з якістю активів, що призводить до низької прибутковості банків.

 

“Українським банкам буде потрібно два-три роки для відновлення їх показників, і, зокрема, для того, щоб якість активів повернулася на докризовий рівень. За нашими оцінками, доля проблемних кредитів (включаючи реструктуровані) нині складає близько 50%, і ми прогнозуємо тривалий і важкий період врегулювання пов’язаних з ними проблем”,- вважають фахівці S&P.

 

Нагадаємо, міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings 28 березня повідомило, що українським банкам доки не вдалося впоратися з наслідками кризи і істотно понизити долю проблемних кредитів.

Коментарі вимкнені.