Для капітального ремонту тернопільських доріг необхідно 200 млн. грн.

17 травня 2011 року відбулася прес-конференція міського голови Сергія Надала. Сергій Віталійович розповів про свої робочі поїздки у Болгарію та Канаду. Ці візити мали свою мету та значення для Тернополя.

На капітальний ремонт доріг у Тернополі потрібно 200 млн. грн. Цього року до центрального бюджету забрали ринковий збір та транспортний податок, що приносили надходження у місцевий бюджет.

«Наразі місто має 7 мільйонів на капітальний і 5 – на поточний ремонт доріг. Із запланованих 20 млн. з транспортного податку цього року ми очікуємо лише 10 млн., – зазначив міський голова. – Тому заступники з питань економіки та фінансів шукатимуть можливості отримати резерви для ремонту доріг. Плануємо також залучати місцеві запозичення».

В робочому процесі вирішення «сміттєвої» проблеми. У планах створення комплексу для сортування і переробки відходів та повна рекультивація полігону.

«Сміттєсортувальна лінія, придбана облрадою, є, але вона не вирішить проблему повністю, – зауважив Сергій Надал. – Зараз ми узгоджуємо спільний проект міської ради з Державним агентством з інвестицій та управління національними проектами. У ньому передбачено залучення передових технологій не лише збору, сортування, утилізації твердих побутових відходів, але і сучасні екологічні технології рекультивації сміттєзвалища».

Коментарі вимкнені.