До фіктивного банкрутства довели цукровий і спиртовий заводи на Тернопільщині

Працівниками податкової міліції на Тернопільщині проводяться заходи щодо виявлення фактів фіктивного банкрутства та доведення до банкрутства з порушенням кримінальних справ за ст.218, 219 Кримінального Кодексу України. Зокрема, проводяться заходи щодо відпрацювання групи, яка надає послуги з прискореної процедури банкрутства.

За інформацією відділу масово-роз’яснювальної роботи та звернень громадян ДПА в Тернопільскій області, у даний час розслідується кримінальна справа за ст.218, 364 Кримінального Кодексу України стосовно службових осіб суб’єктів господарської діяльності – цукрових заводів, які підконтрольні одній фінансово-промисловій групі. Під час оперативного супроводження розслідування справи проводиться збір доказів про причетність до фіктивного банкрутства груп з числа службових осіб та власників суб’єктів господарювання, ліквідаторів та представників судових органів.

Службові особи одного із цукрових заводів області подали документи, внаслідок яких Господарський суд Тернопільської області прийняв рішення про ліквідацію підприємства як юридичної особи. В результаті бюджету держави та Фонду соціального страхування заподіяно 1,4 млн. грн. збитків.

(У Тернопільській області з 7 діючих цукрових заводів – 6 належать агрохолдингу «Мрія»)

Порушено кримінальну справу за ст.219 Кримінального Кодексу України стосовно службових осіб одного зі спиртових заводів за фактом умисного доведення до банкрутства, що спричинило велику шкоду державі та кредиторам. Підприємство визнано банкрутом за заявою ініціюючого кредитора ТОВ «Д», яке скупило майнові зобов’язання підприємства від інших кредиторів. Такі дії службових осіб ТОВ «Д» у сукупності з діяннями керівників спиртзаводу містять ознаки навмисного доведення до банкрутства заводу з метою використання можливості його приватизації.

Органом дізнання управління податкової міліції ДПА в області по кримінальній справі триває проведення першочергових слідчих дій.

Коментарі вимкнені.