До Тернополя біжать пенсіонери в трусах

gazeta.ua

За 15 днів планують подолати 1500 км учасники супермарафону “Схід–Захід”, присвяченого Дню Незалежності. 9 серпня вони стартували у Донецьку.

О 8.00 біля пам’ятника Сергієві Бубці шикуються бігуни. Переважно літні чоловіки, на вигляд за 60. Серед них 12-річний хлопець. Марафонці  одягнені у труси та майки жовтого та блакитного кольорів.

— Ваша миссия — заставить! Нет, дать понять, что люди нашего края желают только добра, — звертається до марафонців заступник голови Донецької облради Ігор Коваль.

— Лично я белорус, у меня СССР в сердце, даже не могу объяснить — что оно такое, эта независимость, от кого? — говорить 50-річний Олександр Керель, учасник забігу.

— Це дорогостоящий проект. По дорозі має бути організоване харчування, проживання, — каже 58-річний Сергій Граур, рекордсмен Книги рекордів Гіннеса. На його рахунку понад 200 марафонів. — На інший пробіг, думаю, грошей би не дали. Тому ми і приурочили його до Незалежності.

Голова Донецької облдержадміністрації Андрій Шишацький стріляє зі стартового пістолета. Бігуни рушають. Тримають прапори  Національного олімпійського комітету, Донецька та Партії регіонів. Через 500 м зупиняються та чекають на автобус. Далі бігти планують естафетою.

— Доки дев’ятеро чоловік біжать, інші їхатимуть за ними автобусом, й так по черзі. Кожен по 30–35 кілометрів на день устигне набігати, — говорить Євген Шибанов, 72 роки.

— Цей захід одночасно сприяє виконанню кількох завдань: об’єднання сходу і заходу країни, пропаганді здорового способу життя та спорту серед молоді. На жаль, зараз немає такого масового захоплення спортом, як у 1970–1980-х, — розказує журналістам45-річний Андрій Шишацький.

Маршрут марафону пролягає через Дніпропетровськ, Київ, Житомир, Вінницю, Хмельницький, Тернопіль. Бігуни сподіваються, що дорогою до них приєднуватимуться жителі інших областей. У Львові планують фінішувати 23 серпня. До Донецька повернуться наступного дня.
Тетяна ЗАРОВНА, gazeta.ua

Коментарі вимкнені.