Хмельницькі віруючі пікетували Єпархію УАПЦ в Тернополі

28 грудня, під час роботи Архиєрейського Собору УАПЦ в Тернополі, приміщення єпархіального Управління УАПЦ, де саме засідало високоповажне зібрання архиєреїв, пікетувала група православних віруючих з м.Хмельницького. Разом зі своїм настоятелем віруючі тамтешньої громади вимагали у Предстоятеля та єпископату УАПЦ почислити за штат митрополита Вінницького та Брацлавського Романа (Балащука).

Віряни звинувачують свого архипастиря в розкольницькій діяльності, хулі на Предстоятеля, співслужінні з неправославними священнослужителями, фінансових махінаціях, та в інших, досить-таки пікантних зловживаннях, – повідомила “Погляд” прес-служба єпархіального Управління УАПЦ.

Освячений Архиєрейський Собор Український Автокефальної Православної Церкви задовільнив прохання віруючих частково : Хмельницька єпархія УАПЦ відтепер управляється безпосередньо Предстоятелем, або за благословення Блаженнійшого владики Мефодія одним з його вікаріїв. При цьому, духовенству і парафіям залишено право підпорядковуватись владиці Роману за бажанням.

Архиєрейський Собор категорично засудив деструктивну діяльність митрополита Романа, однак заради миру церковного, не вжив стосовно нього крайніх заходів, що належало б зробити згідно канонічного права Православної Церкви.

Сам вінницький митрополит, котрий прибув на Собор з “групою підтримки” – кількома священнослужителями, зустрічатись з пікетувальниками категорично відмовився. Він уникав зустрічі з ними, і повертаючись уже додому, непомітно для них прослизнув через інший вихід. Віруючі ж були надзвичайно розчаровані : для владики Романа чекав чудовий гарбуз, привезений в Тернопіль аж із щедрого Поділля!



Коментарі вимкнені.