Грузини візьмуться за освіту у Тернополі

9 грудня представники  міської та обласної влади в Тернополі зустрілись з делегацією з Батумі. У гості завітали: Армаз Меладзе – заступник начальника Департаменту спорту і молоді міської ради Батумі. Іраклі Барамізе – проректор Батумського державного університету імені Шота Руставелі, Іраклі Берідзе – начальник відділу молоді Департаменту спорту і молоді міської ради Батумі, Давід Жаджишвілі – спеціаліст відділу молоді Департаменту спорту і молоді міської ради Батумі.

Гостям з Грузії презентували можливості та поки що невикористані ресурси, якими багатий наш край та визначні місця Тернопілля – замки, історичні місцини, природні родзинки краю.

Завдяки презентації, розробленій управлінням стратегічного розвитку міста, батумська делегація побачила Тернопіль і його можливості у різних сферах. Це, за словами міського голови Сергія Надала, дасть можливість налагодити співпрацю не лише в сфері розвитку туризму, а й економічному, освітньому напрямках та у сфері взаємодії бізнесу.

За словами проректора Батумського державного університету імені Шота Руставелі Іраклі Барамізе, на сьогоднішній день їхній навчальний заклад співпрацює з Тернопільським економічним університетом по обміну досвідом серед студентів та викладачів.

«Крім туристичної сфери, ми плануємо розвивати в Тернополі освітню галузь. Сьогодні робимо ставку на обмін досвідом, студентський обмін – майбутнє наших міст та держав. Таку ж співпрацю плануємо розвивати з педагогічним та медичним університетами в Тернополі», – зазначив Іраклі Барамізе.

За словами заступника начальника управління стратегічного розвитку Івана Хімейчука, наразі в управлінні розробляють програму міжнародного співробітництва, яку планують затвердити на черговій сесії міськради. Основний акцент у ній зроблять на обміні студентами між Тернопільськими вузами та навчальними закладами Батумі. Крім того, у програму увійдуть стратегії міжнародного співробітництва у розвитку інших, не менш важливих для Тернополя сфер – спорту, туризму, освіти та економіки.

Коментарі вимкнені.