Конкурс на кращу чоловічу сорочку проведуть на фестивалі «Цвіт вишиванки»

У Тернополі пройде фестиваль «Цвіт вишиванки». Триватиме він 27 та 28 серпня, і приурочений Дню Незалежності та Дню міста. За словами одного з ініціаторів фестивалю Євгена Філя,  на фестивалі будуть представлені лише творчі оригінальні вишивані витвори ручної роботи. Розпочнеться «Цвіт вишиванки» у центрі Тернополя, на бульварі Тараса Шевченка. «Ми будемо намагатися зробити так, щоб гості фестивалю відчували себе не глядачами, а активними його учасниками», – зазначив Євген Філь. У програмі фестивалю – виставка майстрів народних ремесел, майстер-класи,  виступи фольклорних колективів, конкурс на кращий вишитий рушник, картину, костюм, чоловічу сорочку і жіночу блузку. Завершиться фестиваль святковим концертом.

«Шанувати, зберігати та створювати умови для розвитку та популяризації такого надбання, як вишивка, – наш моральний обов’язок перед пращурами, – зазначив Олексій Кайда. Це не тільки диво, це наш енергетичний код.  Переконаний, що до цьогорічного фестивалю, який представить красу української вишивки з різних регіонів держави, долучаться і більше  майстрів, і тернополян та гостей».

Організатори повідомили, що заявки для участі у фестивалі ще приймаються. Телефон оргкомітету –  067 354-84-48, 097 791-12-02.

 

 

Коментарі вимкнені.