«Крапка» у Тернополі заграла на справжній козі

4 лютого у Тернопіль в бар «Коза» завітали гості із Запоріжжя – етно-хоп гурт «Крапка». Хлопці вже бували на наших землях у рамках фестивалю «Пікдамінь-2010», але цього разу подарували повноцінний концерт із низкою сюрпризів.

Насамперед варто зазначити, що стиль етно-хоп, в якому грають хлопці – досить новий в українській музиці. Це своєрідна суміш з українського фолку, блюзу, джазу та року з африканськими ритмами, кантрі, речитативним наспівом та вокалом.

Першим сюрпризом для публіки стала сумка через плече вокаліста Тараса, який на кожну пісню діставав з неї по новому інструменту. У своїх піснях хлопці використовували окрім звичних гітари, перкусії, губної гармоніки, сопілки і такі цікаві та специфічні інструменти як дарбука та джембе (невеличкі барабани), окарини (свисткова флейта сферичної форми), дводенцівки, жалійки, панфлейту та блокфлейту. Але найбільш приємною несподіванкою для присутніх став інструмент коза-дуда – своєрідна українська волинка. Вокаліст навіть пожартував: «Ну як у «Козі» не заграти на козі?».

Ритмічна пісні від «Крапки» плавно змінювали одна одну і здавалось, що у запорізького гурту їх більше сотні. За час виступу хлопці зробили невеличку перерву, під час якою організували невеличкий перфоменс – зачитували власні прозаїчні рядки, а також виконували відомі пісні у нестандартній обробці. І тут на Тернополян чекав ще один приємний сюрприз. Хлопці виконали пісню «Файне місто Тернопіль» у стилі етно-хоп.

«Крапка» закінчила виступ на позитивній ноті і хоча прихильників етно-хопу у Тернополі виявилось не так і багато, присутні були задоволені концертом.

Андрій Бест

Коментарі вимкнені.