Муц обіцяє зупинити корупцію на Тернопільщині

На це звернув увагу під час виступу 20 травня  в парламенті народний депутат України, голова Тернопільської обласної організації Партії регіонів Орест Муц, – повідомляє прес-служба ПР в Тернопільській області.

 

«Шановні земляки!

На Заході України Глава держави заявив, що найближчими днями підпише закон, який передбачає жорстку боротьбу з корупцією. Зауваживши, що деякі місцеві чиновники займаються корупцією у земельних питаннях, у сфері бізнесу. Та попередив – якщо тут у влади були такі традиції – потрібно це негайно припинити.

Кожне з цих слів Президента дороге для тернопільчан. Яким у спадок від помаранчевої влади, крім занепаду, тінізації, мінімізації податків залишились окремі чиновники-князьки. Особливо прикро, коли у підпорядкуванні корупціонера – найбільш цінне для збідованого селянина з порепаними руками – земля.

Негативним прикладом є вічний при всіх владах начальник управління агропромислового розвитку Тернопільщини – пан Хома. Він очолював це управління і за прем’єра Тимошенко, від Президента Ющенка отримував нагороди, тож не може збагнути, що сьогодні про злодійські схеми потрібно забути назавжди.

Замість того, щоб турбуватись про село – Хома догоджає своїм покровителям з Києва, за відкати сприяє відбиранню землі у селян та іншим шахрайським схемам мільйонерів-аграріїв.

Йдеться про власника «Бучач агро хліб прому» Петра Гадза та співвласника агрохолдингу «Мрія» Івана Гуту. Останній отримав від помаранчевої влади звання Героя України. Якби помаранчеві ще покерували, звання мав би кожен шахрай!

Саме через Хому сільське господарство Тернопільщини занедбано, а аграрії-шахраї сидять в місцевих президіях. Хоча до бюджету краю недодають сотні мільйонів гривень.

Хоч в деяких районах області залишалось по 16 корів, Хома зайнявся партійною розбудовою з перефарбованими аграріями Гутою та Гадзом. Плекаючи надію сподобатись новій владі.

На Тернопільщині склалась традиція – на відповідальних постах тут або корупціонери, або варяги, або інваліди-пенсіонери, яким під 70 років. Хоча в області навчається до 50 тисяч студентів щороку.

Тернопільщина стала відстійником. Для місцевих шахраїв та тих, які мешкають за межами області, а то й країни. «Лукойл-Україна», ВАТ «Дакор Вест» уже запускають тіньові схеми в наш край.
Тож сьогодні я звернувся з депутатськими запитами до влади. Корупцію на Тернопільщині – буде зупинено».

-1 thoughts on “Муц обіцяє зупинити корупцію на Тернопільщині

  • 16:13 | 23.05.2011 о 16:13
    Permalink

    “…На Тернопільщині склалась традиція – на відповідальних постах тут або корупціонери, або варяги, або інваліди-пенсіонери, яким під 70 років…” – це про Хоптяна????

Коментарі вимкнені.