Інспектор праці отримав 2000 гривень хабара

Фото static.liga.net

Слідчий прокуратури м.Тернополя  Віталій Михальчишин порушив кримінальну справу стосовно державного інспектора праці в Тернопільській  області за фактом вимагання та одержання хабара за ч.2 ст. 368 КК України.
Дослідчою перевіркою, проведеною разом з працівниками міліції, з‘ясовано, що на початку травня 2011 року інспектор виявив порушення трудового законодавства у діяльності власниці майстерні з ремонту та пошиття одягу. Власниця закладу не уклала   трудових договорів  з 3 найманими працівниками. Державний службовець запропонував бізнес-леді аби вона заплатила йому 2000 гривень хабара. Натомість він пообіцяв  частково «закрити очі « на очевидне  порушення законів  і занести у протокол замість виявлених 3 нелегальних працівників – лише одного.   Таким чином сума штрафу за «нелегалів» могла б зменшитись. Жінка погодилась, проте поскаржилась на інспектора правоохоронцям.
20 травня 2011 року державний службовець отримав від власниці майстерні  2000 гривень хабара за пом‘якшення   відповідальності за вчинене нею порушення трудового законодавства.   Передача грошей відбувалась в одному з торгових закладів у центрі міста Тернополя,  – повідомляє прес-служба прокуратури області.

Коментарі вимкнені.