«Ми повинні підтримувати власного виробника, а не ставити йому палиці в колеса», – Олексій Кайда

Голова Тернопільської обласної ради Олексій Кайда відвідав підприємство, що забезпечує станції мобільного та фіксованого зв’язку, цифрове телебачення унікальним обладнанням. Завод “Інтеграл спеціалізується на розробках, конструюванні та виготовленні пристроїв електроживлення, використовуючи новітні технології виробництва обладнання. Підприємство розпочало свою роботу в 1995 році. Нині воно входить в десятку найбільших постачальників систем гарантованого електроживлення постійного та змінного струму в Україні. Ольга Колос, керівник підприємства, розповіла про його діяльність, провела гостей цехами та лабораторіями заводу.

«Системи безперебійного електроживлення вкрай необхідні для роботи різноманітних систем, будь-якої станції мобільного чи стаціонарного зв’язку, цифрового телебачення, встановлення пожежної сигналізації та іншого, – каже Ольга Колос. — В Україні перепади напруги бувають дуже часто. Щоб нормально працювали різноманітні системи чи окремі електроприлади, коли світлопостачання зникає, має бути відповідна система живлення».

Проте, сьогодні попри унікальність та необхідність продукції «Інтеграл» має проблеми, адже криза, за словами керівника підприємства, добряче вдарила по заводу. На жаль, державної підтримки підприємство не відчуває, навпаки – систематично наштовхується на різноманітні перешкоди, створені державними структурами.

Як зауважив Олексій Кайда: «Попри те, що робочі місця у цехах повністю обладнані, заповнені вони лише частково. І це дійсно проблема, адже тут використовують високотехнологічне обладнання. Якщо фахівці підуть з підприємства, замінити їх буде дуже складно.

Коментарі вимкнені.