У Тернополі вшанували пам’ять народного артиста України Мирослава Коцюлима

Більше п’яти років пройшло від дня смерті улюбленого актора тернопільських театралів – Мирослава Коцюлима. Проте ріка народної шани не міліє. Це вкотре підтвердила переповнена зала театру під час вечора пам’яті «Душа осяяна театром».

Серед друзів та колег Мирослава Петровича, які поділились спогадами про талановитого актора, – народні артисти України Люся Давидко, В’ячеслав Хім’як, який вів вечір, художній керівник Національного академічного українського драматичного театру імені Марії Заньковецької Федір Стригун, академік НАМ України Ростислав Коломієць, головний режисер театру Олег Мосійчук та ще багато-багато інших.

Особливий душевний щем та хвилювання викликало телефонне вітання з Києва доцента, поета –пісняра Олега Германа.

Бурхливі оплески та овації викликала сцена з  вистави «Мартин Боруля», яку виконав Володимир Ячмінський на сцені, а образ Омелька у   виконанні Мирослава Коцюлима був відтворений на екрані у відеозаписі.

Численні шанувальники Мирослава Коцюлима черговий раз відчули на собі магію таланту актора, його іскристий незрівнянний гумор, добро, щиру, без краплі фальші, душу.

Постановку вечора пам’яті «Душа осяяна театром» здійснив головний режисер театру, народний артист України Олег Мосійчук.

Під час імпрези було репрезентовано однойменну книгу спогадів, укладену вдовою митця Оленою Коцюлим за участі театрознавця Марти Подкович та журналістки Влади Собуцької. Видання було здійснено за фінансової підтримки та сприяння Тернопільської обласної ради.

Коментарі вимкнені.