На Борщівщині буде нова церква

У неділю, 18 грудня правлячий Архиєрей Бучацької єпархії УГКЦ Кир Дмитро Григорак, ЧСВВ освятив хрест на місці майбутньої будови церкви у Скалі-Подільській.

Владика процесійно пройшовся селищем та відслужив біля хреста разом із священиками Борщівського деканату: деканом о.Іваном Яворським та віце-деканом о.Олегом Сушельницьким Чин молебеня за єдність всіх християн. Після молитви Кир Димитрій звернувся до всіх присутніх з привітальним словом, де зазначив, що дуже радий бачити таку чудову громаду під проводом духівника отця Василя Германюка, адже в очах людей палає вогник любові і сильне бажання звести храм. Щира молитва дітей та молоді вселяє надію на подальші кроки у цій нелегкій справі.
Надзвичайно приємним для всіх є також сприяння голови селищної ради п. Любомира Черепія, який привітав жителів Скали-Подільської із вагомою подією і разом з чоловіками напередодні взяв активну участь у закопуванні хреста.
Для всіх присутніх на такому святі було чудесно спостерегти, як з початком молитви вщух вітер і Господь погодою показав нам, що справа будівництва храму – є Його справа.

Олеся МОСКАВЛЮК, Парафіянка УГКЦ Скали-Подільської

Коментарі вимкнені.