На Тернопільщині горе-матір судили за споювання неповнолітнього сина

Практично повальне пияцтво стало каменем спотикання нашого часу. Будучи не в змозі справитися з життєвими проблемами, забезпечити сім’ї достойний рівень життя, не тільки чоловіки а й жінки, часто обирають найлегший шлях — напитися і забутися, перетворюючи тим самим життя близьких людей на пекло…

52-річній жительці міста Збараж на Тернопільщині так і не вдалося створити повноцінну сім’ю, про яку мріяла ще змалку, – пише газета “Номер Один”. Сама жінка зросла в неблагополучній родині, де рідко чула добре слово, тож сподівалася відшукати родинний затишок у власній сім’ї. Однак чоловік причастився до оковитої. Пиятика і звела благовірного в могилу, а безробітна дружина залишилася одна з двома дітьми. Старший син, аби якось допомогти матері вдавався до тимчасових заробітків, часто кримінальних. За крадіжки потрапив за грати. А мати залишилася з молодшим у злиднях.

Однак сама працювати не поспішала, перебивалась випадковим заробітком – збирала порожні пляшки чи металобрухт. А сина тішила, що завжди так бідувати не будуть, і в майбутньому обов’язково розживуться на гарний будинок та на іномарку, стануть заможною родиною. Усе це жінка розповідала хлопцю сидячи за столом та розпиваючи оковиту. І хоч той зовсім не бажав слухати п’яні балачки, мати примушувала сина сидіти поруч і наливаючи у склянку спиртне, прохала випити за компанію, мовляв вона не пиячка, щоб пити наодинці. А той покірно слухався. Часто після таких пригощань хлопчині ставало зле, він ледве виходив на вулицю, а випадкові перехожі викликали швидку. Горе-матір викликали до міліції та суворо попередили, що наступного разу, жінка відповість за свої ганебні вчинки згідно законодавства. Проте розмова з правоохоронцями не подіяла і зрештою жінку двічі оштрафували за доведення неповнолітнього до стану сп’яніння та злісне невиконання батьківських обов’язків. Порушниця, здавалося, схаменулася, навіть знайшла роботу, та привела господарство до ладу. Однак ненадовго. Жінка знову почала випивати, залучаючи до пиятики і неповнолітнього сина. Тепер дорікала хлопчині, що старший брат заради матері потрапив за грати, а молодший відмовляється підтримати її у скруті та перехилити чарку. Після одного з таких застіль у місцевому парку син мало не помер від отруєння алкоголем. Непритомного хлопця знайшли місцеві жителі та викликали швидку. За фактом втягнення неповнолітнього у пияцтво проти горе-матері порушили кримінальну справу.

Збаразький районний суд засудив жінку до 4 років та 2 місяців тюремного ув’язнення

Коментарі вимкнені.