На Тернопільщині прокуратура приструнила міліціонерів-«піаністів»

Припис на ім’я начальника обласного управління міліції з вимогою притягнути винних до дисциплінарної відповідальності зробила прокуратура Тернопільської області після перевірки додержання міліціонерами вимог законів при проведенні дактилоскопіювання осіб.

Працівники прокуратури встановили, що тернопільські міліціонери, всупереч відомчим інструкціям та закону «Про міліцію», нерідко брали відбитки пальців (на міліцейському жаргоні це називається «зіграти на піаніно») не лише у затриманих за підозрою у вчиненні злочину, а й у громадян, які, скажімо, приходили у райвідділи зі скаргами, як поняті чи свідки. Такі дії правоохоронців грубо порушували права громадян.

 

Найбільше обурило працівників прокуратури те, що в одному з райвідділів міліціонери вимагали здати відбитки пальців у чотирьох неповнолітніх, серед яких був і 13-річний школяр, який не досяг віку, з якого настає кримінальна відповідальність.

 

Такі порушення свобод громадян, зазначили у прес-службі прокуратури Тернопільської області, мали місце в усіх без винятку райвідділах міліції області.

 

Коментарі вимкнені.