На Тернопільщині ціни «кусаються» не тільки на гречку й борошно, а й на хліб та ковбасу

Правоохоронці Тернополя перевірили півсотні торгових закладів щодо порушення вимог встановлення 10-відсоткової надбавки на продукти харчування. В результаті здійснених заходів виявлено майже сімдесят порушень законодавства про застосування цін та тарифів.

Так, приватний підприємець у Теребовлянському районі здійснював продаж гречаної крупи за ціною, що перевищує десять відсотків торгівельної надбавки. А кременецький підприємець продавала борошно вищого ґатунку із перевищенням на дванадцять з половиною відсотків граничного рівня надбавки на даний вид продукції. Значно завищеною виявилася ціна і на олію в одному з продуктових магазинів Тернопільського району. Покупцям пропонували товар з надбавкою в двадцять відсотків.

Працівники міліції також виявили факти порушення законодавства при застосуванні цін на молочні продукти, хлібобулочні та ковбасні вироби.

Загалом під час перевірки складено понад сорок адмінпротоколів, до порушників застосовано штрафні санкції на суму понад шість тисяч гривень, 24 матеріали направлено для прийняття рішення в державну інспекцію з контролю за цінами в Тернопільській області.

Коментарі вимкнені.