На Тернопільщині змагалися юні спелеологи

Цьогоріч відкриті обласні змагання учнівської молоді із спелеоорієнтування відбулись на Чортківщині у печері-лабіринті «Млинки». Це третя у світі за довжиною гіпсова печера – понад 40 кілометрів.

Упродовж двох днів 10 команд із різних районів Тернопільщини виборювали право називатися найкращими. Організатори змагань, а це – Тернопільський обласний комунальний центр туризму та Чортківський спелеоклуб «Кристал» підготували для учасників чотири випробування на підземних трасах.

У підсумку перше місце посіла команда Теребовлянського району, яку представляли гуртківців центру туризму, що міститься в селищі Микулинці. У команду входили вихованці гуртка «Спелеотуризм», що діє на базі Струсівської школи, та учнів Дружбівської та Микулинецької. За плечима у цих школярів досвід спелеологічних мандрівок в печерах області – «Ювілейній», «Вертебі», «Угрині», «Кришталевій», «Млинках» та тріумфальна участь у ХV спортивних іграх учнівської молоді із спортивного туризму на довгій командній дистанції «Крос-походу».

Під час змагань із спелеоорієнтування учні не тільки долали складні підземні маршрути, а й брали участь у різноманітних конкурсах. Вихованці Теребовлянського центру туризму теж успішно реалізували свої таланти і посіли найвищі сходинки в конкурсах спелеоемблем та спелеогазет, а також ІІ місце в конкурсі похідного побуту.

Загалом командна скарбничка теребовлянців збагатилась 19 грамотами, 6 медалями і кубком. Та насамперед діти отримали чимало вражень про підземні пригоди, познайомились з юними туристами Тернопільщини, – пише газета “Свобода”.

Коментарі вимкнені.