На травневі свята влада готує масові сутички

1 та 9 травня, під час публічних заходів за участю протилежних за ідеологією політичних партій та організацій, влада готується спровокувати масові сутички між їхніми прихильниками та розпочати нову хвилю політичних переслідувань.

Як повідомила прес-служба Всеукраїнського центру сприяння підприємницькій діяльності, про це заявив координатор громадянського руху “Спільна справа” Олександр Данилюк, посилаючись на джерела в уряді та парламенті.

За словами Данилюка, мета цих дій – перешкодити проведенню антиурядових акцій протесту, запланованих на середину травня, зокрема, Дня гніву 14 травня.

“Нам точно відомо, що під час заходів 1 та 9 травня окремі представники влади, що є прихильниками так званого “жорсткого курсу”, готуються спровокувати зіткнення між прихильниками антагоністичних сил, щоб розпочати нову хвилю політичних репресій. Ми знаємо, що безпосередніми виконавцями цих провокативних дій мають стати кілька маргінальних організацій, а також низка фіктивних утворень, які будуть маскуватися як правою, так і лівою ідеологіями”, – уточнив Данилюк.

Активіст додав, що у владних колах існує група, яка вважає наявну соціально-економічну ситуацію небезпечною і такою, що вимагає невідкладного реагування шляхом лібералізації податкового законодавства, скасування низки суперечливих законодавчих актів тощо.

“Представники цієї групи схиляються до необхідності відставки Азарова та майже всього нинішнього складу Кабміну. Схоже також, що визнається необхідність діалогу з опозицією, оскільки обговорюється можливість переформатування парламентської більшості. Одним з кроків у цьому напрямку може бути виключення з більшості фракції комуністів”, – повідомив координатор руху “Спільна справа”.

Разом з тим, за його словами, існує інша владна група, до якої входить низка силовиків, готових й далі діяти шляхом тотального “закручування гайок”. Обидві групи начебто “мають практично однаковий вплив на президента, тому й надалі розвиток подій буде залишатись достатньо непрогнозованим”.

Нагадаємо, що громадянський рух “Спільна справа” виступив ініціатором проведення 14 травня всеукраїнської акції протесту під назвою “День гніву проти псевдореформ та псевдореформаторів”.
Gazeta.ua

Коментарі вимкнені.