Надал звернувся до Азарова по допомогу

Через неефективну тарифну політику центральної влади реальною стала загроза зриву теплопостачання у Тернополі. У зв‘язку з тим, що заборгованість за газ міського підприємства теплових мереж не була погашена вчасно і в повному обсязі, Національна акціонерна компанія “Нафтогаз України” вимагає до 16 квітня припинити роботу систем газопостачання підприємств теплогенерації. Поставлено вимогу повністю розрахуватися за газ, спожитий у січні-березні 2011 року. Підприємство “Тернопільміськтеплокомуненерго” не може цього виконати. Ситуація, що склалася, призведе до відключення міських котелень від газу. У Тернополі може припинитися постачання гарячої води й тепла.

Розмір боргу комунального підприємства “Тернопільміськтеплокомуненерго” на 1 квітня 2011 року перед державною компанією “Газ України” становить 69,6 млн. грн. Причиною виникнення заборгованості є не лише борг за спожите тепло. Основною причиною є те, що з 1 серпня 2010 року ціну на природний газ для виробництва теплової енергії для населення було підвищено на 50%, а тариф на теплову енергію, визначений НКРЕ для тернополян, залишався ще півроку незмінним.

Неврегульовані питання тарифоутворення призводять до боргів, що їх центральна влада намагається перекласти на місцеві бюджети.

Припинення газопостачання комунальному підприємству “Тернопільміськтеплокомуненерго” спричинить незручності для міських лікарень, пологових будинків, шкіл, дитячих будинків та інших закладів. До того ж, за прогнозами синоптиків, у другій половині першої декади квітня в Тернополі очікується зниження температури до мінусових значень, а середньодобові температури не перевищуватимуть +8 градусів за Цельсієм.

Для того, щоби уникнути складної ситуації з опаленням та постачанням гарячої води, міський голова Сергій Надал звернувся до тернополян, керівників підприємств і установ із закликом негайно розрахуватися з боргами за гарячу воду й тепло.

Крім того, керівник міста звернувся до Прем’єр-міністра України, голови правління НАК “Нафтогаз України” та директора ДК “Газ України” з клопотанням про виділення комунальному підприємству “Тернопільміськтеплокомуненерго” ліміту споживання природного газу на першу декаду квітня.

Коментарі вимкнені.